Dakplataan (Alphens Globe)

Dakplataan (Alphens Globe) voor in een kleine tuin is een selectie van de Platanus Acerifolia of Hispanica. Deze Dakplataan Alphens Globe heeft iets kleiner blad, groeit wat langzamer en compacter en heeft een mooie dichte dakvorm. Deze Dakboom voor in een kleine tuin is niet in een zwaar formaat leverbaar. Het snoeien van de plataan kan in Juni en tussen November en Februari.

Dit pakket bestaat uit:

Dakplataan (Alphens Globe)
Bezorging
Aanplanting
Bevestigingsmaterialen, potgrond en boompalen
Bijbestelde heesters en vaste planten worden meegeleverd maar niet aangeplant.


€ 129,50

Terug naar overzicht

Voorwaarden aanplanting:

Voorwaarde van onze aanplantservice is dat de plaats waar uw bomen moeten komen goed bereikbaar is en vrij van oude wortels, puin, tegels, oude beplanting etc. zodat wij uw bomen goed kunnen plaatsen.

Water geven:

Als de grond droog is tijdens het planten de boom struik na het aanplanten 1 x goed water geven. Daarna bij droge perioden van meer dan een week 1 a 2 x in de week water geven. (Niet vaker, ook als u ziet dat de boom niet op gang komt!). Dit het eerste groei jaar volhouden tot eind september. Bij extreem warm en droog weer in de zomer adviseren wij 3 x in de week heel goed water te geven. Daarna alleen nog water geven in droge perioden.

Bemesting:

Het is belangrijk om uw boom of haag bij te mesten, zeker het eerste groeijaar. Het bijmesten van uw boom of haag mag vanaf het moment dat de boom of haag begint uit te lopen / groeien. Bijmesten bevorerd de groei en het wortelproces van de boom of haag.


Doorsnede dakvorm en stamhoogte.

De doorsnede van de dakvorm is circa 150 cm. Boven de stamhoogte begint de dakvorm.

Als je als voorbeeld een boom neemt met een stamhoogte van 240 cm, dan begint boven de stam de dakvorm.

Als de boom geplant is heb je een doorloophoogte van circa 240 cm.