Bolbomen

Acer Campestre Anny's Globe (Esdoorn)

€ 149,50

Acer Campestre Nanum (Veldesdoorn)

€ 179,50

Bolacasia (Robinia Umbraculifera)

€ 139,50

Bolamberboom (Liquidambar Gum Ball)

€ 159,50

Bolcatalpa (Catalpa Nana)

€ 139,50

Boleik (Quercus Palustris Green Dwarf)

€ 189,50

Bolesdoorn (Acer Platanoides Globosum)

€ 139,50

Bolkers (Prunus Eminens Umbraculifera)

€ 159,50

Bolphotinia (Photinia Red Robin)

€ 219,50

Bolplataan (Platanus Alphens Globe)

€ 149,50

Laurier (Prunus Laurier Caucasica)

€ 209,50

Rode Bolesdoorn (Acer Platanoides Crimson Centry)

€ 219,50

 


Bolbomen kopen
Dé trend, bolbomen

Bomen met een kroon die er uitziet als een bol is dé trend in 2017/2018. De bolboom is een vormboom die in een bol kan worden gesnoeid en hoog op de stam staat. Ook een kleine tuin kan met een bolboom gesierd worden. De boom is een op stam gekweekte soort en verkrijgbaar in vele soorten. Een aantal bolbomen zijn;
Bolcatalpa
Een bolboom die past in vele soorten tuinen. Klasieke en moderne tuinen kunnen met een catalpa worden verrijkt. Het dichte, lichtgroene bladerdek is een echte eye-catcher en aan te planten in de voortuin als één enkel exemplaar. Ook naast een tuinpad met een aantal achter elkaar, heeft deze bolboom een unieke uitstraling. Het blad wordt in de loop van het seizoen iets donkerder. De stamhoogte is ongeveer 150 cm en deze boom kan tussen de maand oktober en maart gesnoeid worden. Houdt niet van natte grond.
Boleik
Een eikensoort die op stam is geënt. De lichtgrijze, gegroefde stam geeft deze bolboom een apart uiterlijk. Het blad is in de herfst prachtig rood. Een bolboom kopen in de vorm van een boleik geeft uw tuin een klassieke uitstraling. Kan in juni gesnoeid worden, evenals tussen november en februari. Bolbomen kopen zullen uw tuin een stuk aantrekkelijker maken.


Bolboom kopen en aanplanten

De beste tijd om deze bomen aan te planten is vanaf half oktober tot en met eind december. Liever niet poten wanneer het vriest. Een doorgroeikluit en gekweekt in een pot kunnen deze bomen het hele jaar door worden aangeplant.
Bolbomen kopen en garantie

Mocht het onverhoopt niet lukken om de boom aan de groei te krijgen? Neem contact op met een van de deskundige medewerkers. De boom moet toch zeker vóór 15 juni groei gaan vertonen, anders is het mis en heeft u recht op een nieuwe boom. Dit geldt uiteraard alleen voor het eerste jaar nadat u een bolboom hebt aangeschaft.

Snoei en onderhoud

Als service wordt door bomenttotaal een eerste snoeibeurt aangeboden. De boom wordt in de bolvorm gesnoeid en de snijvlakjes worden aangesmeerd om bloeden te voorkomen. Ook wordt de boom bijgemest.

Soorten bolbomen

In de webshop zijn een groot aantal bolbomen die online kunnen worden aangeschaft. Een aantal soorten zijn:
Bolacacia en bolamberboom
Bolesdoorn en bolkers
Bolplataan en laurier
Rode bolesdoorn

Genoeg keus om de juiste bolboom aan te schaffen voor uw tuin. Voor elke stijl tuin is er een bolboom te vinden. Voor de klassiek, moderne of kind-vriendelijke tuin kunt u de juiste keus maken door inspiratie op de website op te doen.