Leibomen

Bladhoudende Leibomen

Groenblijvende Leibomen

Lage Leibomen (Schutting)

Leiamberboom (Liquidambar)

Leibeuk (Fagus Sylvatica)

Leicarpinus (Leihaagbeuk)

Fruit & Vrucht Leibomen

Leihazelnoot (Corylus Colurna)

Leihulst (Nellie Stevens)

Leilaurier (Prunus Caucasica)

Leilinde (Tilia / Cordata)

Leimoeraseik (Quercus Palustris)

Leiphotinia (Leiglansmispel)

Leiplataan (Hispanica)

Leisierbomen (Malus en Pyrus)

Steeneik (Quercus Ilex)

Acer Campestre Leiboom (Spaanse Aak)

Morus Alba Fruitless (Leimoerbei Vruchtloos) is

 

Leibomen kopen begint met een goede keuze en kennis.

Het kopen en planten van leibomen vraagt een beetje denkwerk. De sfeer van de tuin gaat immers sterk uit van de boomsoort en hun vorm. Leibomen kunnen op verschillende manieren gebruikt worden.  Naast het gebruik als decoratieve achtergrond, kunnen bepaalde boomsoorten ook gebruikt worden als zonnewering. Daarom kan ook de bladkleur, wel of niet een groenblijvende leiboom, de groeirichting van de takken en/of de stamhoogte een belangrijke rol spelen in jouw keuze.

 

Leibomen toevoegen als meerwaarde in jouw tuin, doet u dus best doordacht en met het nodige onderzoek, want naast de reeds bovenstaande vermelde redenen, zijn niet alle leibomen geschikt voor alle grondtypes. Wilt u leibomen kopen, leibomen bestellen of bent u op zoek naar informatie? Ontdek ons veelzijdige scala aan leibomen, snoeiadvies op www.bomentotaal.nl!

 

Het snoeien van een leiboom.

Leibomen zijn bomen waarbij de groei van de takken in een bepaalde richting wordt gedwongen. Iets waar u best rekening mee houdt wanneer u leibomen wil kopen. Leibomen gaan ongetwijfeld samen met snoeiwerk. Zonder het vereiste snoeiwerk zal de boom haar vorm verliezen en ook alle functies waarvoor de leiboom in de eerste plaats werd gekozen en geplant, zoals bijvoorbeeld zonnewering en privacy. Zonder een snoeibeurt gaan uw wensen en doelen verloren!

 

Opdat de bomen niet opnieuw hun natuurlijke vorm zouden aannemen, volstaat het om leibomen jaarlijks te snoeien. Dit kan op verschillende manieren, afhankelijk van welke soort u gekozen heeft. Bij het snoeiwerk, is het ook belangrijk om te weten welke de hoofdtakken zijn. Uit deze takken vormen zich namelijk de zijscheuten. Hoofdtakken worden niet gesnoeid, omdat ze de basis vormen van de leiboom.

 

Om onderhoud te besparen, kunt u onze leibomen kopen samen met een jaarlijkse vakkundige snoeibeurt en bijmesting. Tevens bieden wij u onze professionele aanplantservice. Informatie en voorwaarden vindt u op onze webpagina.

 

Eenvoudig leibomen bestellen

Het bestellen van leibomen is vrij eenvoudig. U hoeft zich er zelfs niet voor te verplaatsen. U kan gewoon van huis uit bestellen. Bezoek onze gebruiksvriendelijke webshop, selecteer de gewenste categorie en maak vervolgens uw keuze uit ons ruime aanbod van de door ons opgekweekte bomen van de allerbeste kwaliteit. Heeft u verder nog vragen, klik dan onze FAQ pagina aan waar u de meest gestelde vragen terugvindt. Staat uw vraag er niet tussen, aarzel dan niet om ons te contacteren.

 

Bestellingen kunnen afgehaald worden of verzonden.

 

Beste Bezoeker,

Bedankt voor uw belangstelling in onze producten. Op zondag zijn wij echter gesloten.

Vanuit onze Christelijke overtuiging beschouwen wij de zondag als rustdag. Vandaar ons besluit om de website op zondag te sluiten.

Onze website is weer open vanaf maandag 0:00 uur. We hopen u binnenkort terug te zien.

Bomentotaal
Tielsesraat 89 | 4043 JR Opheusden
T. +31488 200 200
www.bomentotaal.nl
info@bomentotaal.nl